CoronaVirus en rijlessen

Waarom stopt het CBR met het afnemen van theorie- en praktijkexamens?

Alle experts raden aan om deze dagen zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Door tijdelijk geen examens af te nemen, hopen we verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. CBR handelt hiermee in lijn met de buurlanden. Ook België, Duitsland en Frankrijk hebben de rijexamens afgelast. Het uitstellen van de theorie- en praktijkexamens duurt in ieder geval tot en met 28 april. Dit geldt ook voor de tussentijdse toetsen, rijtesten, beroepsexamens en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Het is op dit moment nog onzeker wanneer dit wel weer mogelijk zal zijn.
bron: www.cbr.nl

 

Rijbwijs zal hier in mee gaan en zal daarom tot minimaal 28 April 2020 geen les geven !

 

“De regels vanuit het RIVM op het uitoefenen van alle vormen van contactberoepen zijn reeds verboden verboden, voor zover er geen 1,5 m afstand tot de klant gehouden kan worden. Hierbij kunt u denken aan masseurs, kappers, nagelstylisten, escort-services en rijinstructeurs. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de behandeling van (para)medische beroepen, mits daar een individuele medische indicatie voor bestaat en de beoefenaar alle hygiënevereisten kan naleven”. bron: www.rivm.nl 

 

RijBwijs volgt het beleid van het RIVM en de overheid. Wanneer de ontwikkelingen ertoe aanleiding geven, zullen we passende maatregelen nemen inzake geplande lessen en cursussen.

De actualiteiten met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus volgen elkaar snel op. Iedereen behoort alert te zijn op persoonlijke hygiëne en heeft hierin eigen verantwoordelijkheid. Dit alles om verdere verspreiding te minimaliseren en een besmetting te voorkomen. Desondanks neemt het aantal besmettingen, ook in Nederland en in de regio, nog toe met persoonlijk leed als gevolg.

(houd onze site en Facebook in de gaten voor recente ontwikkelingen)

Geldigheid theoriecertificaat

Als het theoriecertificaat is verlopen op het moment dat het uitgestelde rijexamen wordt afgenomen mag de kandidaat met dit verlopen certificaat rijexamen doen. Voor nu verlengt het CBR de geldigheid van het theoriecertificaat met vier weken. Die gaan in vanaf het moment dat het CBR weer rijexamens gaat afnemen.

Ik hoop dat al mijn leerlingen als ik zelf het leed als gevolg van het coronavirus bespaard mag blijven.

Heb je vragen dan kun je altijd mij bellen: 06-24712865

Met vriendelijke groet,

Michiel Hootsen
RijBwijs.