1-800-987-654 admin@totalwptheme.com

veel gestelde vragen

Als je gaat lessen vraag je je misschien wel eens af: hoeveel rijlessen heb ik nodig? De rijlessen die je gaat volgen zijn iedere keer weer een flinke investering. Dit is dan ook een van de redenen waarom je zo snel mogelijk je rijbewijs wilt halen in zo min mogelijk rijlessen. De meeste jongeren volgen een rijles van een uur en hebben voordat ze geslaagd zijn gemiddeld 35-40 uur nodig. Maar let goed op, want dit is een gemiddelde. Er zijn altijd leerlingen die sneller hun rijbewijs halen en ook mensen die er langer over doen. Het hangt er ook vanaf of je gevoel hebt voor autorijden.

Je zult als leerling in 95% van de gevallen het aantal lessen wat jij denkt nodig te hebben altijd te laag inschatten. 25 lessen is gewoon niet reëel.
Mijn doel is om ervoor te zorgen dat jij een verkeersveilige en zelfstandige automobilist wordt. Dit in het voor benodigd aantal lessen, niet meer niet minder.

Mijn advies is dan ook om zeker lessen van 90 minuten te volgen zodat we elke keer ruim de tijd hebben om alles goed te leren. In onderstaande tabel kun je zien hoeveel lessen een leerling ongeveer nodig heeft. Dit hangt natuurlijk af van welk type leerling je bent. Dit bepalen we samen tijdens de intake les.

Type leerling Gemiddeld aantal rijlessen
Hele snelle leerling 12 tot 20 rijlessen
Vlotte leerling 20 tot 30 rijlessen
Doorsnee leerling 27 tot 43 rijlessen
Matige leerling 37 tot 47 rijlessen
Trage leerling 40 tot 55 rijlessen

 

Uit onderzoek blijkt dat meisjes meer lessen nodig hebben dan jongens. Jongens zijn vaak een stuk zelfverzekerder. Meisjes slagen echter wel net zo snel voor hun theorie-examen als jongens.

Als je sneller je rijbewijs wilt halen dan volgen hieronder een aantal tips:
• Rijlessen van 1,5 of 2 uur zijn vaak effectiever dan rijlessen van 1 uur.
• Neem 2 keer per week rijles in plaats van 1 keer per week. (mits mogelijk)
• Probeer, als je bij iemand in de auto zit, mentaal/actief mee te rijden.
• Zorg dat je op tijd je theorie-examen hebt gehaald.
• Thuis aandacht besteden aan de praktijk (d.m.v. huiswerk opdrachten maken voor de volgende les).
• Zorg dat je op tijd begint met je theorie. Het is niet vanzelf sprekend dat je in een keer slaagt !!!

Super leuk dat je geïnteresseerd bent om bij mij je rijlessen te volgen. Wil je weten wanneer je kunt beginnen? Neem dan contact met mij op via: info@rijbwijs.nl of via 06 24712865 (je mag ook een Whatsapp berichtje sturen).

Het kan zijn dat ik niet direct reageer omdat ik in de auto zit, maar zodra ik thuis ben zal ik zo snel mogelijk een reactie geven. Ik ben zeer flexibel qua tijden en dagen dus je hebt grote kans dat je snel kunt beginnen.

Voordat we daadwerkelijk van start gaan zullen we eerst een intake les doen zodat we samen kunnen bepalen hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt en wat ik je allemaal kan bieden.

Hopelijk tot snel.
Michiel  Hootsen

Michiel geeft antwoord

Autorijlessen

Moet Rijbwijs zich ook houden aan de Wet “Algemene Verordening Gegevensbescherming” ?

Sinds 25 Mei 2018 dan geld in heel Europa de Wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook RijBwijs dient zich hieraan te houden. Wij hebben recentelijk onze Algemene Voorwaarden hierop aangepast die u op deze site kunt terug vinden. Daarnaast kunt u ook het Privacybeleid terug vinden op deze site. Voor meer vragen kunt u zich wenden tot info@rijbwijs.nl

Wat zijn jullie openingstijden?

De openingstijden waarin je mij kunt bereiken kun je vinden op de contact pagina.
de les- en rijtijden kunnen wel anders zijn omdat wij samen een afspraak maken die op maat is qua tijd, dag en locatie.

Autorijden in de winter?

In de winter periode dan gaan de lessen in “principe” gewoon door. (dit hangt mede af van het niveau van de leerling)De auto van Rijbwijs heeft nieuwe, goedgekeurde winterbanden. Mochten de winterse opstandigen dusdanig slecht zijn dat autorijden en dus lessen niet aan te bevelen is dan gaan de lessen uiteraard niet door en worden deze verplaatst naar een andere dag en tijdstip. (denk hierbij aan sneeuw en ijzel)
De omstandigheden kunnen soms pas vlak voor aanvang van de les veranderen en dan neem ik altijd direct contact met de leerling op. (hierbij word rekening gehouden met het landelijke advies van rijkswaterstaat)
Dit is overmacht en hier kan helaas niets aan gedaan worden.
Veiligheid gaat voor alles.

Hoeveel lessen heb ik ongeveer nodig?

Een leerling heeft gemiddeld tussen de 38 tot 48 lesuren nodig. (zie “hoeveel lessen heb ik nodig” hierboven voor meer informatie) Het is uiteraard aan te bevelen om direct met je theorie te starten omdat je dit dan tijdens de praktijk kan toepassen. Dit scheelt later in het aantal lessen dat je nodig hebt.

Als ik na mijn pakket nog meer lessen nodig heb, wat dan?

Heb je meer lessen nodig nadat je pakket op is dan kun je losse lessen of eenvoudig een strippenkaart aanschaffen.

Hoe lang duurt een autorijles?

Een les duurt 60, 90 minuten. Dit hangt helemaal af van wat jij met ons afspreekt. Mijn advies is wel om lessen van minimaal 90 minuten te nemen.

Heb ik een vaste instructeur?

Ja, alleen ik geef les.

Waarom hebben jullie geen pakketten van 15 of 20 lessen?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft de gemiddelde leerling tussen de 38 en 48 lessen nodig. Ik wil graag kwaliteit bieden en zorgen dat jullie goed les krijgen en in één keer kunnen slagen. Mocht het zo zijn dat jij een extreem snelle leerling blijkt te zijn dan komen we daar tijdens de intake achter en kan ik uiteraard een offerte op maat maken voor een pakket met minder lessen.
Ik snap ook dat de meesten denken dat doe ik wel even. en de prijs kan ook afschrikken, maar probeer er aan te denken autorijden meer is dan op de weg blijven , gas geven, schakelen en remmen.
Het allerbelangrijkste is “kijken” en dan verstaan we daar onder ; het vooruitkijken (vooruit denken) en het waarnemen van gevaren. Dit is erg lastig voor beginnende leerlingen. Hier hebben we dan ook zeker de tijd voor nodig.

Vanaf welke leeftijd mag ik beginnen met autorij les?

Je mag vanaf 16,5 jaar beginnen met autorijles, vanaf de dag dat je 17 bent geworden mag je examen doen. En als je dan je examen gehaald hebt dan mag je onder begeleiding tot je 18e rijden.

In wat voor een auto geven jullie les?

Ik geef les in een Mini Countryman Cooper S voor handgeschakeld
en voor automaat is het ook een Mini Countryman Cooper SE. (hybride) dus ook een gedeelte elektrisch

Wat bedoelen jullie met ” huiswerk” meegeven?

Als ik huiswerk meegeef wil dat zeggen dat ik je vraag om je voor te bereiden op de volgende les, dit kan d.m.v. het lezen in een praktijkboek over de aankomende les. Zo besparen we tijd en hebben we effectief meer tijd om te rijden. Dit kan soms op een pakket wel 2 lessen van 60 minuten schelen ! Dus een TIP van mij : Doe dit echt , het scheelt je geld.

Kan ik de lessen vanaf mijn school of ander adres doen?

In principe starten we altijd vanaf het busstation in Zierikzee, in sommige gevallen kan ik je thuis ophalen.

Alles gaat in overleg.

Kan ik eventueel naar een andere rijschool overstappen als het me niet bevalt?

Ja dat zou kunnen. Ik hoop natuurlijk dat je bij mij wilt blijven lessen, maar als je door een of andere reden wilt of moet overstappen dan kan dat uiteraard. Zodra dat het geval is neem dan eerst even contact met mij op zodat ik alles financieel met jou of je ouders kan regelen. Ik zal dan de lessen apart moeten gaan berekenen vandaar. Mocht er nu een TTT of examen zijn aangevraagd dan kan ik dat niet meer annuleren omdat deze op jouw naam staat geregistreerd. Daarnaast vervallen alle acties en eventueel cadeaubonnen! Deze ontvang je alleen als je bij RijBwijs geslaagd bent.

Ik zal dan alle gemaakte kosten verrekenen met aftrek van de cbr kosten van de toets en het examen, ( deze staan reeds op de depot-rekening van het cbr)

Hebben jullie ook algemene voorwaarden?

Ja, onze algemene voorwaarden (AV) kun je vinden onder aan de website in het grijze gedeelte. Tevens is er één inkijk exemplaar in de auto aanwezig.
Nota bene krijg je de Algemene Voorwaarden toegestuurd bij de leerling overeenkomst of factuur.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja dat kan, alleen komt er dan eenmalig € 50,00 aan kosten bij. Je kunt een pakket in maximaal 3 termijn betalen. De eerste termijn dient betaald te worden voor aanvang eerste les, de tweede termijn dient betaald te worden voor de 12e les (van 60 minuten) en de derde termijn dient betaald te worden voor aanvang van de 20e les. (meer informatie in de AV)
De spoedopleiding kan niet in termijnen betaald worden.

Kan ik mijn lessen ook contant betalen?

Ja dat kan. Dit dient direct na afloop van de les te gebeuren. Ik heb liever dat de lessen vooraf betaald worden per rekening i.v.m. de veiligheid en de garantie van betalingen.

Theorie

Hoe zit het met theorie lessen?

Het beste kun jezelf beginnen met je theorie door een theorieboek aan te schaffen en goed te leren, dit kan via mij of via de boekhandel. Ook kun je via mij een theoriepakket aanschaffen waarbij je een theorieboek of een combinatie van een theorie/praktijkboek krijgt en eventueel een tegoed om online te oefenen. Dit bied ik aan via leerhetverkeer.nl

Hoe vraag ik mijn theorie examen aan?

Een theorie examen kun jezelf gemakkelijk aanvragen en boeken via CBR.nl.
Maar ik wil je daar ook wel bij helpen.

Verkopen jullie ook theorieboeken?

Ja, je kunt bij mij ook een theorieboek kopen.

Hoe lang duurt een theorie examen ongeveer?

Je hebt 55 minuten de tijd voor je theorie examen.
TIP: neem je tijd ! en leer goed. het is niet zomaar een theorie examen. Het is best pittig.

Examen

Wat houdt een Tussen Tijdse Toets (TTT) in?

Een TTT is een soort tentamen. Het geeft je de mogelijkheid om te ervaren hoe het er straks tijdens een examen aan toe gaat. Je krijgt ook precies te horen waar je nog aan moet werken om je rijexamen te behalen. Het examen onderdeel ” Bijzondere verrichtingen” wordt in de toets wel beoordeeld. Is dit onderdeel tijdens de TTT voldoende dan krijg je vrijstelling op je praktijkexamen. Dit zorgt ervoor dat je minder druk hebt tijdens je examen. De kans op slagen neemt toe, hoewel dit natuurlijk geen garantie is om te slagen.

Waar worden de examens afgenomen?

De dichtstbijzijnde CBR locatie is Goes. Voordat je examen gaat doen zorg ik ervoor dat we vaak genoeg in Goes hebben gereden zodat je de weg een beetje kent. Wil je ergens anders afrijden dan kan dat in overleg. Denk er wel aan dat de eventuele extra kosten voor jouw rekening zijn. (denk aan reiskosten)

Wat moet ik meenemen naar een examen?

Je dient een officieel legitimatiebewijs bij je te hebben, je theoriecertificaat en de oproep voor je praktijkexamen. Daarnaast dien je een zelfreflectie formulier in te vullen voor je examen. Dit doen we bij het CBR samen!

Waarom moet ik jullie als rijschool machtigen?

Je moet mij als rijschool machtigen omdat ik dan onder jouw naam een praktijk examen kan reserveren. Dit kan pas als je uiteraard je theoriecertificaat hebt behaald. Machtig je mij niet kan ik ook niets reserveren, erg belangrijk dus om het zo snel mogelijk te doen.

Waarom kost een praktijkexamen bij u €260,00 en rekent het CBR maar €127,50?

Het CBR is vrijgesteld van Btw, maar voor mij als rijschoolhouder komt er nog meer bij dan alleen het praktijkexamen.  Mijn prijs is inclusief de retourrit naar het CBR en weer naar je huis en tijdens je examen maak je gebruik van mijn lesauto.

Wat houd een “Gezondheidsverklaring” in?

Een gezondheidsverklaring is een formulier met vragen over jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Voor het rijbewijs moet je namelijk niet alleen rijvaardig zijn, maar ook medisch geschikt. Van te voren kun je op onze eigen aanvraagkaart de vragen doorlezen en beantwoorden. Je dient zelf deze verklaring onlinee in te vullen op www.cbr.nl Het CBR rekent hier kosten voor. Op het examen zal je in het bijzijn van de examinator een handtekening moeten plaatsen of alle vragen naar waarheid zijn beantwoordt. Indien je één of meer vragen met Ja beantwoordt, dan bestaat de kans dat je een doktersverklaring nodig hebt met daarin de gegevens die belangrijk zijn.  Het CBR zal dan beoordelen of je geschikt bent voor het besturen voor een motorrijtuig of dat er nog een aanvullend onderzoek nodig is.

Overig

Waar is RijBwijs verzekerd?

RijBwijs is verzekerd bij Bijdevaate verzekeringen te Zierikzee. De auto is altijd goed verzekerd net als de inzittende (de leerling en instructeur dus). Daarnaast krijg ik altijd een vervangende lesauto mocht mijn eigen auto kapot zijn. De lessen kunnen dus altijd door gaan.

Waar kan ik jullie bedrijfsgegevens vinden?

Deze kun je vinden onder het kopje “contact

Stel je vraag

Al je een andere vraag hebt, zie. contact